Wyglada jak g…. a smakuje…

Wyglada jak g…. a smakuje jeszcze lepiej! Kupiłam w biedzie kiedyś kaszę jaglaną i nie miałam pomysłu co z niej zrobić i wpadłam na budyń jaglany, słyszałam wcześniej o deserach z tej kaszy i postanowiłam spróbować, teraz żałuję że tak późno bo na pewno będę jadła to czesciej. Gotujemy kaszę wg przepisu, ugotowaną dajemy do miski lub innego pojemnika i blendujemy z dodatkami. U mnie to był 1 banan(pół zmiksowane, reszta do dekoracji) 20g wpc kokosowego, 100g mleka (polecam dolewac do uzyskania pożądanej konsystencji, moje akurat wyszlo jak normalny budyń) 5g oleju kokosowego(mam problem z dobiciem tluszczy), do posypania 1 łyżeczka wiórek kokosowych i starta kostka gorzkiej czekolady. Dałam jeszcze do smaku mała łyżeczkę cynamonu, polecam dodać miodu lub innego slodzidła. Dodatki oczywiscie każdy może pod siebie dobrac ale moim zdaniem bez banana się nie obejdzie dodaje słodyczy i smaku. Kaszę ugotowałam bez soli. Jedząc popełniłam ten wpis i dzielę się z wami btw kasza to nadjedzenie. Maro całości ze zdjęcia: 723 kcal B32 T17 W108 #dieta #jedzenie #gotujzwykopem