Pizza z patelni na redukcji….

Pizza z patelni na redukcji. Gotowa w 15 minut, pyszna i sycąca.

Mąkę wymieszał z wodą w misce. Ciasto ma być elastyczne i ma się nie kleić do rąk. W razie potrzeby dodaj mąki albo wody. Uformuj na placek wałkiem albo ręką. Rozgrzej teflonowa patelnię. Wrzuć placek na patelnie i smaż bez tłuszczu ok 2 minuty. Gdy dół ładnie się przypiecze przewróć na druga stronę. Górę posmaruj sosem pomidorowym (koncentrat, woda, oregano, zamiast koncentratu może być tez przecież pomidorowy), nastepnie dodaj szynke, ser i papryke. Przykryj pokrywką, mozesz dodac troche wody wtedy ser szybciej sie rozpusci. Piecz 3-4 minuty az spód sie przypiecze. Udekoruj rukolą, dodaj ulubione przyprawy. Smacznego!

Przepis można modyfikować w zależności od swojego makro.

343 kcal
białko – 25.1g
tłuszcze 9.5g
węglowodany 38g

60g mąka pszenna pełnoziarnista
33 g ser żółty
33 gram szynka z piersi z kurczaka
40 gram papryka czerwona
łyżeczka koncentratu pomidorowego
rukola
woda

#chudnijzwykopem #silownia #dieta #odchudzanie #