OGÓRKI KISZONE Ogórki to…

OGÓRKI KISZONE
Ogórki to tylko „zagrycha” do wódki, dodatek do schabowego czy coś więcej? Zobacz ile zyskujesz jedząc tak niewiele!

Co dają nam kiszone ogórki, po procesie fermentacji:
usuwają wodę z organizmy, likwidując obrzęki (oponka np.)
przekształcają prowitaminy w witaminy, wzmacniają odporność i redukują wzdęcia (naprawa jelit!)
obniżają pH w jelitach, dając dobre warunki dla rozwoju flory bakteryjnej w jelitach (metabolizm!)
zawierają błonnik w odpowiednich ilościach, przez co dają efekt „sytości” (tak ważny w odchudzaniu)
zawierają szereg witamin (np. z rodziny B) oraz przeciwutleniacze (tak, walczą też z wolnymi rodnikami/wstęp do raka)
wpływającą na zmniejszenie zawartości złego cholesterolu i zwiększa zdolności organizmu w walce z nowotworami

Nie ma co się wstydzić, tak proste rzeczy jak ogórki kiszone, mogą nam dać więcej dla zdrowia, niż „baterie” wymyślnych specyfików, leków i cudownych „uzdrawiaczy”. Natura, potrafi też dobrze działać.

Ile zjadłeś ogórków w tym miesiącu?

#ogorkikiszone #dieta #kiszonki #gruparatowaniapoziomu #liganauki #wygryw #odzywianie #natura